Waarom Persoonlijk Rome? • Privacy en Voorwaarden

Rome met kinderen

Rome uit eigen ervaring!

Leuke tours door Rome voor u en uw kinderen

Tours door Rome met gids

Via Persoonlijk Rome boekt u een privé-gids voor uw eigen gezelschap. Dat betekent dat route en accenten altijd kunnen variëren, al naar gelang de leeftijd en belangstelling van uw kinderen, de rest van uw programma of de dag van de week. In onze ervaring zijn er enkele combinaties die bij onze klanten goed blijken te werken. Hieronder een paar suggesties waarmee u op een leuke manier kennis kunt maken met het moois van Rome.

Tours

Het machtige oude Rome voor kids • Duur ½ dag (ca 3 - 3,5 u)

Een rondleiding over het Forum Romanum, het Capitool en in de Capitolijnse Musea, over het dagelijks leven van de oude Romeinen. Door talloze voorbeelden en illustraties kunnen de kinderen zich inleven in de wereld van de oude Romeinen: hoe gedroegen zij zich in de machtigste stad van de wereld? Hoe bestuurden ze hun stad en welke reclamesymbolen werden er gebruikt? Wat vonden de Romeinen en hun kinderen leuk in hun vrije tijd? Bestaat dé Romein eigenlijk wel? Aan de hand van de mooiste godenverhalen en mythen leert u de verschillende karakters kennen van het godenrijk. Bijzondere aandacht is er voor de vraag: hoe richtten ze al die indrukwekkende bouwwerken op? Bekende historische verhalen worden tot leven gewekt op de plek waar ze echt gebeurd zijn.

 • Gids ½ dag: € 220,00 (incl entree voor de gids)
 • Capitolijnse musea: € 12,00p.p. (volwassenen); € 10,00 (6 - 25; 65+); gratis (<6jr)

Informatie & reserveren

Het antieke Rome: Colosseum + San Clemente • Duur ca 4 uur

Een bezoek aan de plek waar het allemaal begon, hoort bij ieder Rome bezoek: het Colosseum laat de indrukwekkende resten zien van wat eens het hart was van het machtige Romeinse Rijk. De gids brengt de stenen tot leven en vertelt natuurlijk vele spannende verhalen. Na het bezoek aan het Colosseum gaat u door naar de San Clemente kerk, waar u onder de grond afdaalt om terug te gaan in de tijd naar het oude Rome.

 • Gids 4 uur: € 300,00 (incl entree voor de gids)
 • San Clemente: € 10,00 p.p.; gratis (kinderen jonger dan 16 jaar) ter plaatse te voldoen
 • Colosseum: € 14,00 p.p. (volwassenen); reductie (18 - 25); gratis (kinderen jonger dan 18 jaar). Met kaarten voor volwassenen kun je langs de rij lopen, in andere gevallen is reserveren noodzakelijk (€ 2,00 p.p.)
 • Colosseum: reserveringskosten Persoonlijk Rome 6,00 p.p.

Informatie & reserveren

Rome is van alle tijden: historische centrum • Duur ½ dag (3 - 3,5 uur)

Waartoe dient het gat in het dak van het Pantheon? Waarom staat er een olifant midden op een plein? Kun je nog klokkijken op zijn Romeins? Hoeveel muntjes moet je in de Trevi-fontein gooien om terug te komen naar Rome? Wat is er Spaans aan de Spaanse Trappen? Een route op maat met gids voert u niet alleen langs de bekende hoogtepunten in het centrum, maar ook onbekende juweeltjes. De gids laat de kinderen kijken en ontdekken. Denkt u aan het illusieplafond van de Sant′ Ignazio, de Trevi fontein, de Spaanse Trappen. Met een gids ziet u de sprekende details en de spannende en grappige verhalen die horen bij de rijkdom van de geschiedenis van deze stad.

 • Gids ½ dag: € 220,00

Informatie & reserveren

Sterke verhalen tussen oudheid en middeleeuwen • Duur ½ dag (3 - 3,5 uur)

Een speciale rondleiding vol sterke verhalen van de oudheid tot de middeleeuwen. We beginnen in, of liever ónder, de San Clemente kerk waar u een spannende ondergrondse zoektocht gaat meemaken. Drie verdiepingen onder de grond komt u in een Romeins woonhuis, een steegje en een flatgebouw uit de oudheid. Op fresco′s op de tussenlaag ziet u de wonderen die de Heilige Clemens zelfs na zijn verdrinkingsdood heeft verricht. In de 12de eeuwse bovenkerk kunt u op het mozaïek vele details uit het dagelijks leven in de middeleeuwen ontdekken. In de Santi Quattro Coronati kunt u zien hoe keizer Constantijn van zijn pukkeltjes werd genezen door de paus. Een staaltje van middeleeuwse propaganda in de vorm van een stripverhaal. Aan de kerk van St. Jan in Lateranen zijn talloze legendes verbonden, o.a. waarin een bijzondere stoel de hoofdrol speelt...

 • Gids ½ dag: € 220,00 (incl. entree voor de gids)
 • San Clemente: € 5,00 p.p. (kinderen € 3,00) ter plaatse te voldoen; Quattro Coronati: € 1,00 p.p.

Informatie & reserveren

Sint Pieter en Engelenburcht • Duur ½ dag (3 - 3,5 uur)

De St. Pieter staat bijna op ieder Rome-programma. Natuurlijk zit deze belangrijke kerk van Rome vol verhalen en symbolen. En niet alleen van pausen en heiligen! Heeft u wel eens alle dieren gezocht die er te vinden zijn? Het lijkt wel een dierentuin! In tijden van nood zochten de pausen hun toevlucht in de Engelenburcht. Deze grote ronde stenenhoop bij de rivier was eens het graf van de machtige keizer Hadrianus, maar leende zich uitstekend als verdedigingsbolwerk van het Vaticaan. Als u door het hele gebouw omhoog bent geklommen, wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de stad, onder het toeziend oog van de engel die de burcht zijn naam gaf.

 • Gids ½ dag: € 220,00 (incl. entree voor de gids)
 • Engelenburcht: € 10,50 p.p. (volwassenen); gratis (<18jr, 65+) ter plaatse te voldoen

Informatie & reserveren

Musea

Museum ′Palazzo Massimo′: Griekse en Romeinse goden en helden • Duur ½ dag (2 - 2,5 uur)

Dit museum bezit een prachtige collectie met alle beelden van mythologische helden en wandfresco′s. Het museum is kindvriendelijk en gewoonlijk redelijk rustig, waardoor ook kinderen hier kunnen genieten van de prachtige verhalen bij alle beelden. De gids stimuleert tot kijken en ontdekken: spelenderwijs gaan ze aan de slag met de Griekse en Romeinse mythologie en de Romeinse geschiedenis.

 • Gids ½ dag: € 220,00 (incl. entree voor de gids)
 • Palazzo Massimo: € 7,00 p.p. (volwassenen); € 3,50 p.p (18 - 24jr); (<18jr, 65+) ter plaatse te voldoen

Informatie & reserveren


Te combineren met fietstocht met eigen gids, die het thema nog verder kan doortrekken in een fietstocht op maat rond het thema de antieke Romeinen. Kosten fietstocht incl. bezoek Palazzo Massimo:

 • Gids ¾ dag: € 295,00 (incl entrees)
 • Huur fiets ca € 15,00 p.p.
 • Entrees: zie Palazzo Massimo

Tours met gids op wielen

Ontspannen touren met de electrocar • Duur ½ dag (3,5 uur)

Soms is het handiger om voor een ander vervoermiddel te kiezen dan de benenwagen. Voor een groep met jongere kinderen is een rondrit door de stad met een handige comfortabele electrocar leuk en handig. Ook mindervaliden kunnen op deze ontspannen manier veel van de stad zien in eigen tempo. U kunt bijna overal komen in het centrum, ook in de kleine straatjes. 4 personen per car, één kan worden gereden door uw gids. We stippelen een route waarbij u zoveel mogelijk ziet. Rekening houdend met het verkeer, éénrichtingstraten en benodigde parkeerplaatsen als u even uit wil stappen voor een bezichting, ijsje of koffie...
U kunt de tour ook bij uw hotel laten beginnen of eindigen.

 • Gids ½ dag: € 220,00
 • Huur electrocar: € 125,00 (3,5 uur, per car voor 4 personen. Grotere cars op aanvraag)

Informatie & reserveren

Cool Scooteren

Wat is er Romeinser dan op een scooter of felgekleurde Vespa door de stad? In korte tijd voelt u zich Romein met de Romeinen én ziet u veel van de stad. Kinderen vanaf 9 jr. kunnen mee achterop genomen worden, een grandioze ervaring waar nog veel over nagepraat kan worden. Jonge coureurs met rijbewijs kunnen met een eigen scooter de oude straatjes en pleinen van de Romeinse stad verkennen, of naar de heuveltop voor het uitzicht. Uw eigen gids leidt u veilig door het verkeer.

 • Kosten afhankelijk van de duur van de tocht en het type scooter

Informatie & reserveren